Sider

mandag 14. mai 2012

Hjemmelaget fiskegrateng


Fiskegrateng er godt for både store og små, og hjemmelaget er ekstra godt! Husker ikke hvor jeg fant denne oppskriften, men har laget den i flere år nå, og har blitt en stor favoritt her hos oss. Til fire personer. (glemte å ta bilde, menmen..)

50 g makaroni
3 ss margarin
3 ss hvetemel
3 dl melk
1 egg
400 g fisk (jeg bruker torsk)
0,5 dl revet ost
salt/pepper
griljermel/strøkavring

Kok makaroni, hell av vannet. Smelt margarin, rør inn mel, spe med melk.
Kok opp sausen, rør godt.

Bland inn eggeplommen. Tilsett fisk skåret i biter, og halvparten av osten. Pisk eggehviten stiv, rør forsiktig inn, og hell blandingen i en smurt ildfast form. Dryss ost og griljermel på toppen.

Stekes på 225 grader i 30 minutt.

Supergod hverdagmiddag!!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar